Revontulet Pohjois-Kallavedellä

Olin jo menossa nukkumaan kun satuin vilkaisemaan revontuliennusteita. Punaista näkyi mittareissa ja pilviennusteen mukaan pitäisi olla pieni, selkeä rako taivaalla parin tunnin ajan. Nopeasti kamera ja tarvikkeet reppuun ja autolla seitsemäntoista kilometrin päähän rannalle. Lähempääkin löytyisi jonkinlaista pimeää, mutta minua häiritsee kaupungin valojen heijastukset pilviin ja sen vuoksi yritän etsiä kuvauspaikkoja vähän kauempaa. 

Päästyäni rannalle huomasin paljaalla silmälläkin revontulikaaren järven yllä. Valosaasteelta en tälläkään paikalla päässyt pakoon. Ruskeankeltainen valo taivaalla on pilvistä heijastuvaa keinovaloa. Mutta nyt ei ollut enää aikaa etsiä muita paikkoja. Kirkas revontulivyö loimotti taivaanrannalla. 



Vähän kaksoiskaarta ja sen yläpuolella leveä vihreä vyö osittain pilviharson takana. Näillä eväillä olisi voinut syntyä isokin revontulinäytelmä, mutta luonnonilmiöt ovat oikullisia. Suurin loiste alkoi pian himmetä ja taivaalle jäi vihreä revontuliharso. 






Laiturille on hyvä pystyttää jalusta. Nyt oli mukana myös retkijakkara. Olipa hienoa istua revontulten valossa ja kaukolaukaisimella napsutella kuvia. 




Pilvikuviot kaupungin valojen värjäämänä. 


Näytti siltä, että kaari ei sen enempää lähde liikkumaan vaan se pysytteli samanlaisena. Niinpä pakkasin varusteet ja lähdin ajelemaan kotiin. 


Kommentit