Vielä vesillä

Kallaveden pinta on noussut 15 cm lokakuun alkupuolen sateiden myötä. Vedenkorkeus 81,78 on lähes 40 cm ajankohdan keskimääräisen vedenkorkeuden yläpuolella. Sen huomaa melontavajan laiturilla, kun vedenpinta näyttää olevan samalla tasolla kuin alkukesästä.

Ajellessani melontavajalle auton mittarissa on 1,5 lämpöastetta. Olen varautunut kylmään keliin pukemalla aluskerraston päälle fleesiä, sitten välikuivapuvun ja sen päälle melonta-anorakin. Pipo päähän, huppu korville ja käteen melarukkaset. Kajakkiin päästyä on ihan lämmin. Lähden melomaan vastaan rullaavia aaltoja päin. Kotona ikkunasta katsoen järvi näytti lähes tyyneltä, mutta täällä ison selän äärellä tuulee kyllä aika lailla. 


Tuuli liikuttaa pilvirintamaa ja pian taivaalle syntyy aukkoja joista aurinko pääsee paistamaan. Rantakivien suojassa uskallan kaivaa kameran kuivapussista ja ehdin ottaa muutaman kuvan ennen kuin tuuli nappaa kajakin keulaan ja alkaa kääntää kajakkia kohti kivikkoa. 


Juolukkarypäs on löytänyt mieleisensä kasvupaikan kallionkolosta. Punaväri hehkuu harmaata kiveä vasten. On yritettävä kuvata sitä, vaikka kajakki ei tahdo pysyä paikallaan hetkeäkään. 






Parhaimpina ruskasyksyinä saaren haapojen lehdet hehkuvat punaoranssina. Nyt on vain haaleaa keltaista.


Hakeudun pienten saarien sokkeloon suojaan tuulelta. Täällä tyynessä on helpompi kuvata ruskarantoja.




On se aika syksystä kun joka kerta meloessa ajattelee, että tämä on ehkä viimeinen kerta tällä kaudella. Kylmä ilma ei estä melomista, eikä kohtalainen tuulikaan, mutta sateella en nykyisin viitsi lähteä vesille. Ja sadetta on viime aikoina riittänyt. 







Tämä on yhdestoista syksy kun käytän tätä melontalaituria. Koskaan aikaisemmin tähän aikaan ei vettä ole ollut näin paljon. Viime syksynä jouduin viemään kajakin viereiselle venerannalle vesille päästäkseni. Melontalaiturin kohdalla vesi oli karannut niin kauas, että olisin päässyt kajakkiin vain kiveltä kivelle loikkimalla tai mudassa kahlaten. 

Kylmyys iskee heti kun nousen kajakista. Olin unohtanut ottaa mukaan käsineet ja kevytuntuvatakin. Niitä olisi nyt tarvittu kun siirrän varusteita autoon ja kajakin vajaan. 

Kommentit