Jäitä väistellen Kallavedellä

Kallaveden virallinen jäidenlähtöaika on tänä keväänä ollut 10.5. klo 10:15. Se ei kuitenkaan tarkoita, että kaikkialla olisi vapaata vettä. Sen huomasin kun lähdin Savolanniemen melontavajan rannasta. Pääsin etenemään Pölysen rantaa, mutta jo kolmensadan metrin päässä oli poikki salmen tiivis jää. Käännyin uimarannan suuntaan ja jatkoin Hoikan oikealta puolen, mutta sielläkin tuli jäät vastaan, tosin vain lauttoina. Vielä koukkaus lisää Savolanniemeä kohti ja Suntsanniemen rantoja pujotellen löytyi reitti Pirttilahdelle joka olikin täysin avoin.

Koko ajan oli edessäni nähtävänä värikäs sivuaurinko. 














11.5. ei luvattu lämpöaalto vielä ollut ehtinyt Kuopion seudulle, mutta rantakallion lähellä tuulensuojassa aurinko lämmitti mukavasti. Yritin kuvata kivillä hyppivää västäräkkiä, mutta se oli niin nopea, että kuvista tuli epätarkkoja. 




Kiersin lenkin Pirttilahdella ja palasin samaa reittiä takaisin. Kävin vielä katsomassa jäätilanteen Pölysen itärannalla, vaikka arvasinkin Rautaniemen puoleisen salmen olevan vielä tiukasti jäässä. Ja niin se olikin. Pari päivää puhaltanut lounaistuuli oli puskenut jäät Rautaniemen länsirannalle. 




Kommentit