Kallaveden jäällä

Vaikka tammikuu on ollut lauha, lämpötila välillä monta astetta plussan puolella ja vesisadetta, niin sen verran pakkasta on kuitenkin ollut, että Kallaveden luistelurata on saatu avattua. Perjantaina, 27.1. oli täydellinen talvisää; pakkasta seitsemän astetta, aurinkoista ja lähes tyyntä. K pakkasi potkukelkat autoon ja lähdettiin ensimmäistä kertaa tänä talvena jäälle. 

Luulin, että vain yhden, kahden ja kolmen kilometrin reitit olisivat käytössä, mutta reitti jatkuikin Rönön sillan alta Kuopionlahdelle. Kaikkiaan 7,5 kilometriä jääbaanaa ja mikä parasta, jää oli tasaista. 

Edellisenä päivänä operoitu varvas aiheutti vähän ongelmaa. Varvas oli paketoitu rasvalapulla ja sideharsolla ja kipeä jalka oli koko ajan jalaksella, eli potkin vain oikealla jalalla. Mutta hyvin se meni. 





Sunnuntaina aamupäivällä oli myös hyvä jääkeli. Pakkasta oli vain kolme astetta. Kiersin saman lenkin kuin perjantaina. Nyt matka taittui viisi minuuttia nopeammin. Tosin, nyt pysähdyin vain pari kertaa kuvaamaan. 






Onhan tämä melkoisen hieno talvinen ulkoiluharrastus ihan kaupungin keskustan lähellä. Onpa siellä jääradan varrella taukopaikkakin. Joka vuosi Vasikkasaaren rantaan tuodaan laavu ja polttopuita. Siinä voi paistaa makkaraa ja evästellä noin parinsadan metrin päässä ruutukaavakeskustasta. 

Kommentit