Viimeisin tutkimus

 


Lokakuun puolivälin jälkeen KYS, eli Kuopion yliopistollinen sairaala on tullut tutuksi ja Pyörön terveysasema myös. Verkkokalvovaltimon tukos aiheutti verenpaine- ja kolesterolitason alentamiseen tähtäävän lääkityksen sekä sydämen rytmihäiriöiden "metsästämistä" kuten eräässä Omakannan tekstissä oli sanottu. 

Verenpaine on saatu lääkityksen lisäämisellä hyvälle tasolle, kolesterolilääkityksen lisääminen ei sen sijaan tuottanut tulosta. Kuukauden jälkeen kontrolliseuranta näytti huonon kolesterolin lisääntyneen. 

Sydämen toimintaa seurattiin erilaisilla EKG-tutkimuksilla. Ensin oli viikon seuranta, jossa aamuin ja illoin painettiin peukalot laitteelle puolen minuutin ajaksi. Laite lähetti mittaustiedot sairaalaan mobiilisti. Sitten oli vuorokauden seuranta, jossa piuhat oli kiinni vartalossa. Kummassakaan tutkimuksessa ei löytynyt poikkeavaa.  

Eilen oli viimeisin tutkimus, eli sydämen rasituskoe polkupyöräergometrillä. Suoriuduin siitä kuulemma ikäisekseni kohtuullisella tasolla. Koska mitään poikkeavaa ei tutkimuksessa ilmennyt, sain ohjeen liikkua ja kuntoilla normaalisti sydäntä rasittaen. Case closed, sanoisi englantilainen. 

Selvittämättä jäi mikä aiheutti kolesterolihiukkasen juuttumisen silmän verkkokalvolle. Sattumaa ja huonoa tuuria. Vai oliko se kuitenkin hyvää tuuria, koska hiukkanen ei päässyt aivoihin aiheuttamaan tuhoa. 


Kommentit