Aamu Kiveskoskella

On mennyt monta viikkoa, etten ole päässyt retkille. Olin viikon Kuopiossa, etupäässä hoitamassa edelleen vihoittelevaa varvasta. Kun sitten tultiin Kuusamoon, oli monena päivän tuulta ja tuiskua. Sentään kävin pari kertaa hiihtämässä Kuusamojärvellä. 

Sitten säätiedotus lupasi aamulle parinkymmenen asteen pakkasta. Herätys tulisi olemaan aikaisin, joten vaali-illasta huolimatta kävin aikaisin nukkumaan. 

Puoli kuudelta lähdimme ajamaan kohti Kiveskoskea. Siellä nappasin liukulumikengät jalkaan ja lähdin alavirtaan. Olin paikalla juuri auringonnousun aikaan, vaikka juuri nyt aurinko ei vielä näkynyt. Menisi vieä viitisen minuuttia ennen kuin se ehtisi nousta metsän reunan takaa. Pakkasta täällä jokirannassa oli 21 astetta. Huhtikuun aamuksi siis aika kylmää, mutta juuri siksi tänne nyt halusin, koska saattaa olla viimeiset hetket tänä talvena nähdä pakkasusva-aamuja. 

Joutsenetkin taisivat huomata auringon nousuhetken. Ne alkoivat laulaa juuri silloin. Niitä ei oikein tahtonut erottua pakkasusvan keskeltä, mutta äänet kuuluivat. 









Sitten aurinko nousi. 












Vaihtelin objektkiivia lyhyestä pitkään kun yritin tavoittaa kaikki mahdolliset valoefektit valonäytelmästä. 




Sitten valo alkoi jo olla liian voimakasta. Lähdin kohti parkkipaikkaa mutta otin vielä pari kuvaa puiden väli siilautuvasta valosta. 



Kommentit