Revontulet Kuopiossa 23.10.

Pitkin iltaa katselin Jemmamobin revontulimittareita. Nopeus ja tiheys olivat hyviä, joten sen suhteen revontulet saattaisivat näkyä Kuopion korkeudellakin, mutta bz oli koko ajan plussalla, ja normaalisti se tarkoittaa, että ainakaan eteläisessä Suomessa revontulet eivät näy.

Sitten joku laittoi Revontulikyttääjien fb-ryhmään tuoreen, Kuopiossa otetun revontulikuvan. Nyt tuli kiire, nopeasti kamppeet kasaan ja menoksi. Jo pihalla tervehti revontulikaari. Pitää olla jo hyvin voimakkaat tulet, että erottuvat kaupungin valoissa. 



Nyt ei ollut aikaa ajella kauemmas katuvalojen ulottumattomiin, esimerkiksi Kaislastenlahden venerannalle. Ensin tuli mieleen Nurmisaari Rautaniemessä, mutta sinne pitää mennä vähän matkaa metsän läpi ja arvelin, että K:n on hankala kulkea poluttomassa metsässä pimeällä. Sitten muistui mieleen Rautoniemen veneranta. Näkymää luoteen suuntaan siellä ei ole, mutta pohjoiseen ja koilliseen on edessä Luhastensalo, jossa tähän vuodenaikaan ei paljoakaan valoja näy, koska sen mökit eivät ole talviasuttavia. Matkaa kotoa sinne on vain kuusi kilometriä, joten sinne on nopea ajaa. 

Siellähän ne revontulet loimusivat. 




Venerannan eteläpuolella on pieni niemeke. Siitä näkymä kohti luodetta avautuu paremmin. Vasemmalle jäävän niemen kärki peittää juuri Saaristokaupungin valot. 






Punaväriäkin on vihreiden loimujen yläpuolella. 








Koillisen taivaalla revontulialue loppuu kuin seinään. 


Taivaankannelle kohoava punainen soihtu.


Tämä kuvattu juuri puolenyön aikaan melko tarkasti idän suuntaan, Laivaväylän loistot hehkuvat horisontissa. 


Kommentit